Guta'nın acısı kuşatmayı aştı: Bebeklerin ölüm nedeni 'tıbbi yetersizlik'

Guta'nın acısı kuşatmayı aştı: Bebeklerin ölüm nedeni 'tıbbi yetersizlik'

Doğu Guta'da bir bebek daha tıbbi eksiklikler yüzünden yaşamını yitirdi.

Kuşatma ve bombardıman arasında kalan Doğu Guta bölgesinde tıbbi eksiklikler yüzünden bir bebek daha yaşamını yitirdi. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, doğuştan kalp ile ilgili rahatsızlığı bulunan 6 aylık Musab bebek tedavi göremediği ve ilaç bulunmadığı için yaşama gözlerini yumdu. 

Kaynaklar, Rusya destekli Esed rejimi güçlerinin bölgeye uyguladığı kuşatma sebebiyle Musab bebeğin gerekli tedaviyi göremediğini aktardı.


6 aylık Musab bebek

Binden fazla çocuk ölüm tehlikesiyle karşı karşıya

Rusya destekli rejim güçleri tarafında yaklaşık 5 yıldır kuşatma altında tutulan Doğu Guta bölgesinde binden fazla çocuğun yetersiz beslenme, sağlık hizmetleri ve ilaç eksikliği yüzünden ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

Hava ve kara bombardımanarı sürüyor

Geçtiğimiz son 4 günde bombardıman sebebiyle en az 50 sivilin yaşamı yaşamını yitirdiği Doğu Guta'da rejime bağlı güçlerin hava ve kara saldırıları devam ediyor.

Bölge kaynakları, geçtiğimiz dönemde "çatışmasızlık bölgesi" ilan edilen Doğu Guta'da rejim güçleri ve yabancı Şii milislerin ilerleme girişimlerinin devam ettiğini belirtirken, bölgenin aralıksız olarak bombardıman altında olduğu bilgisi kaydedildi.

Sivil savunma ekipleri, Doğu Guta'da son bir hafta bombardıman nedeniyle 4 çalışanını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.