IŞİD'den Tahriru'ş Şam'a ani saldırı

IŞİD'den Tahriru'ş Şam'a ani saldırı

IŞİD, Hama'nın doğusunda Tahririu'ş Şam kontrolündeki bölgelere saldırdı.

IŞİD, Hama'nın doğusunda Tahririu'ş Şam kontrolündeki bölgelere saldırdı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'nin Hama ili doğu kırsalındaki bölgede varlık gösteren IŞİD unsurları Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) kontrolündeki köylere yönelik ani bir saldırı gerçekleştirdi.

"4 köyü kontrol altına aldılar"

IŞİD'in HTŞ kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırılarda 4 köyü kontrol altına aldığını ifade eden yerel kaynaklar, bölgede IŞİD ile HTŞ arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı.

HTŞ tarafından esir alınan IŞİD üyeleri

Rusya destekli rejim saldırıları da devam ediyor Öte yandan bölgede Esed rejimine bağlı güçlerin ilerleme girişiminde bulunduğu bilgisi kaydedilirken, Rusya'ya ait savaş uçaklarının Hama'nın doğu kırsalında ilerlemeye çalışan rejim güçlerine hava desteği sağladığı belirtiliyor.

1 aydan fazla süredir çatışmalar sürüyor

Hama'nın doğu kırsalındaki Ukayribat beldesinde kuşatma altındayken rejim tarafından açılan koridorla HTŞ kontrolündeki bölgeye sızan IŞİD unsurlarıyla HTŞ güçleri arasında bir aydan fazla süredir çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.