ABD bu itirafla sarsıldı: Rusya ile görüşmemi Trump istedi

ABD bu itirafla sarsıldı: Rusya ile görüşmemi Trump istedi

ABD Başkanı Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, FBI'a yalan söylediğini itiraf etti.

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Aralık 2016'da ABD'deki Rusya Büyükelçisi Sergey Kislyak ile temasları konusunda FBI'a yalan söylediğini kabul etti.

Flynn, Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar konusunda Kislyak ile görüştüğü ve daha sonra başta Başkan Yardımcısı Mike Pence olmak üzere bazı yetkililere bu konuda yanlış bilgi aktardığı iddiaları sonrası göreve gelmesinden yaklaşık olarak bir ay sonra Şubat ayında istifa etmişti.

Flynn, itirafında "ihanet" ile suçlanmasının çok acı verici olduğunu, bu suçlamaların inandığı her şeye ters olduğunu söyledi.

"Yaptıklarımın yanlış olduğunu biliyorum ve bunu düzeltmeye çalışacağım" diyen Flynn, işbirliği yapma kararının ülkesi ve ailesi için en iyisi olduğunu vurguladı.

FBI Başkanı Robert Mueller yürüttüğü soruşturma Amerikan istihbarat servisinin Trump'ın Başkanlık seçimlerini kazanabilmesi için Rusya'nın seçimlere müdahale ettiğini gündeme getirmesinin ardından başlatmıştı. Flynn hakkında yürütülen soruşturmada Rusya bağlantılarının yanı sıra Flynn'in sahibi olduğu danışmanlık şirketi Inter Group'un Türkiye ile olan ilişkileri de mercek altına alınmıştı.

ABD yasaları gereğince, bir Amerikan vatandaşının, yabancı bir devletin çıkarlarını temsil etmeye başladığı zaman Adalet Bakanlığı'na bildirimde bulunarak, kendisini "yabancı ülke lobicisi" olarak kaydettirmesi gerekiyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevi başlaması sonrası Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atadığı Michael Flynn, sadece 24 gün sonra istifa etmek zorunda kalmıştı.

Michael Flynn'in istifasına, Trump'ın seçim kampanyası sırasında Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmelerin içeriği hakkında Başkan Yardımcısı Mike Pence'i ve diğer bazı yetkilileri yanlış bilgilendirmesi yol açmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.