Ünal'dan Batı'ya çifte standart vurgusu: Biz IŞİD ile savaşırken 'sivil hassasiyetiniz' yoktu

Ünal'dan Batı'ya çifte standart vurgusu: Biz IŞİD ile savaşırken 'sivil hassasiyetiniz' yoktu

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal, Fırat Kalkanı Harekatı'nda yükselmeyen sivil hassasiyeti ifadelerinin Afrin için yükseldiğini belirtti.

AK Parti MKYK'sı devam ederken bir basın açıklaması gerçekleştiren Ünal, Afrin'de sivillere yönelik hassasiyet merkezli yükselen ifadeleri gündeme getirdi.

Ünal, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sivillere dönük azami bir dikkat ortaya koyduğuna" işaret ederek, "çok kısa sürede sonuçlandırılabilecek Fırat Kalkanı Harekatı'nın 6 ay gibi bir süre devam etmesinin sebebinin, devletin bu konudaki azami hassasiyeti olduğunun" altını çizdi.

Strazburg'da devam eden Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda, "Türkiye'de İnsan Haklarının Güncel Durumu" başlıklı karar tasarısının oylandığını anımsatan Ünal, kabul edilen kararda, Suriye'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nın eleştirildiğini, harekatın insani açıdan ortaya çıkartabileceği sonuçların endişe yarattığının belirtildiğini aktardı.

Ünal, "Fırat Kalkanı Harekatı'nın 6 ay sürdüğünü ve 3 bin IŞİD mensubunun etkisiz hale getirildiğini" belirterek, bu sırada hiçbir uluslararası kuruluşun, "sivillere dönük hassasiyet" konusunda bir açıklamasına şahit olunmadığını söyledi.

Türkiye'nin hem Fırat Kalkanı Harekatı'nda hem de Zeytin Dalı Harekatı'nda azami hassasiyet gösterdiğini vurgulayan Ünal, şöyle devam etti:

"Türkiye bu konuda da son derece şeffaf bir süreç yürüttüğü halde, söz konusu PYD/PKK olduğunda özellikle Avrupalıların nasıl harekete geçtiğini, karalama propagandasına başladıklarını içeride ve dışarıda görüyoruz. Diğer taraftan 'ÖSO' tartışmalarına maalesef Cumhuriyet Halk Partisi devam ediyor. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin içerisinden bir sağduyulu, aklıselim bir ses yükseldi ve 'Emperyalist güçler mutlaka maşa kullanıyor'. dedi. Burada Özgür Suriye Ordusu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleriyle beraber harekatta bulunmasının önemli ve faydalı olduğunu açıkladı Dursun Çiçek. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi içindeki bu durum, siyasi açıdan 'çok seslilik' değil, adeta 'çoklu kişilik bozukluğuna' maalesef dönüşmüş durumda. Çünkü bir taraftan PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmek için istihbarat raporları isteyen, öbür taraftan 'PYD'li arkadaşlar' diyen, diğer taraftan Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı uluslararası hukuk açısından sorunlu hale getirmek için Özgür Suriye Ordusu üzerinden bir terör algısı oluşturmaya çalışan bir Cumhuriyet Halk Partisi var karşımızda." 


Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.