İran medyası Şam'da katliamı savunuyor: 'Kaplan birlikleri Doğu Guta'yı temizleyecek'

İran medyası Şam'da katliamı savunuyor: 'Kaplan birlikleri Doğu Guta'yı temizleyecek'

İran'ın önde gelen haber ajanslarından ABNA, Doğu Guta'yı hedef alan saldırıları temizlik operasyonu olarak niteledi.

İran'ın en önde gelen haber ajanslarından olan ve 25 dilde yayın yapan, Dünya Ehl-i Beyt Kurultayı'na bağlı ABNA (Ahlu'l Bayt News Agency-Ehl-i Beyt Haber Ajansı) Doğu Guta'da rejimin düzenlediği saldırıları temizlik operasyonu olarak niteledi.

"Temizlik operasyonu"

Türkçe yayını da bulunan ABNA'nın söz konusu haberinde "Suriye yönetimi, başkent Şam kırsalı Guta'yı terörden temizlemek için harekete geçti. Şam'ın elit birlikleri Kaplan Kuvvetleri'nin bahar aylarında Guta'yı temizlemeyi hedeflediği belirtildi." ifadeleri yer aldı. Bilindiği gibi Suriye'nin başkentin Şam'da yer alan Doğu Guta uzun süredir kuşatma altında tutuluyor. Esed rejimi ve Rusya bölgeyi kara ve havadan ağır şekilde bombalıyor. 400 bin sivilin yaşadığı Doğu Guta, ülkenin en fazla sivil nüfus yoğunluğuna sahip bölgelerinden biri konumunda. Abluka nedeniyle açlık ve basit hastalıklardan dahi ölümlerin yaşandığı bölge aynı zamanda ağır saldırılarla da karşı karşıya kalıyor.

Ölen siviller haberde yer almadı

Esed rejimi ve Rusya'nın bölgeye yönelik saldırılarında, sadece Şubat ayında 500'ün üzerinde sivil hayatını kaybetti. Bu saldırılara karşı dünyadan ciddi bir tepki gelmezken, İran medyası saldırıları savunmakta ve meşrulaştırmakta. ABNA'nın haberi şu şekilde devam ediyor: "Suriye'nin başkenti Şam'a havan toplu saldırıların düzenlediği terör örgütlerinin yuvalandığı Guta çembere alındı. Kaplan birliklerinin kara harekatı öncesinde ise Guta'daki terör hedefleri Suriye jetleri tarafından bombardıman altına alındı. Hava harekatına Rus Hava Kuvvetleri de destek verdi. Guta'da terör örgütleri ise kuşatmayı kırmak için Şam'a hava toplu saldırılara başladı. Rastgele atılan havan topları otelleri, şehir merkezindeki üniversite, Rusya'nın ateşkesi izleme merkezi ve ve trafikteki araçlar da kör saldırıların hedefi oldu. Saldırılarda 20'den fazla kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı." Suriyeli muhaliflerin, başkent Şam'da sivil alanları vurduğunu öne süren ABNA, Doğu Guta'da öldürülen 500'ü aşkın sivile ise haberinde yer vermedi.


Bölgede katliam tüm şiddetiyle devam ederken rejim, Rusya ve İran'ın tutumu ve dünyanın sessizliği, Doğu Guta'nın da Halep'in kaderini yaşayacağı fikrini güçlendiriyor. Doğu Guta'da siviller Rusya ve Esed rejimi elinde hayatlarını kaybetmeye devam ediyor.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.