Cerablus Operasyonu Dünya Basınında

Cerablus Operasyonu Dünya Basınında

Suriye'nin Cerablus bölgesinde IŞİD'e karşı başlatılan operasyon ilk dakikalardan itibaren yabancı basın tarafından da ilgiyle takip ediliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Müşterek Özel Kuvvetleri ve koalisyon uçakları tarafından Suriye’nin Cerablus kentinden IŞİD’i temizlemek için başlatılan operasyon dünya medyasına da yansımaya başladı.

Ankara henüz kara birliklerinin Suriye'ye girmediğini vurgularken, Reuters ise ismini vermediği üst düzey bir Türk yetkiliye dayanarak "Bir grup Türk özel kuvveti kuzey Suriye'ye girdi" ifadesini kullandı. BBC’ye göre sınırda bin 500 Suriyeli muhalif savaşçı var.

Associated Press (AP) de haberinde “Türkiye Başbakanlık Ofisi Türk ordusunun ABD liderliğindeki koalisyon desteğinde Suriye sınırını IŞİD'den temizlemek için operasyon başlattığını açıkladı” ifadelerini kullandı. Haberde İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre 500 Suriyeli muhalifin sınırın Türkiye tarafına yığıldığı ifade edildi.

Rus Russia Today (RT) yayın organı internet sitesinden duyurduğu haberde, “Türk ordusu, Cerablus’taki IŞİD militanlarını yoğun topçu ateşine tuttu” yazdı. RT, Türk askerinin kasabaya 5 kilometre mesafede olduğunu aktardı.

CNN International'ın 'son dakika gelişmesi' olarak duyurduğu haberde "Türk yetkililerin yaptığı açıklamaya göre operasyon Türkiye'nin Suriye sınırını IŞİD'den korumayı amaçlıyor" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.