Mali'de BM devriyesine canlı bomba saldırısı

Mali'de BM devriyesine canlı bomba saldırısı

Timbuktu'da BM Barış Gücü askerlerini hedef alan saldırıda ölen olmadı.

Mali'deki bir BM yetkilisi ve İsveçli bir askeri yetkili, Timbuktu yakınlarında bir canlı bomba saldırısı gerçekleştirildiğini belirtti.

 

AP'nin haberine göre pazartesi gecesi Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne bağlı İsveç askerlerini hedef alan saldırıda ölen olmadı. İsveç'in bölgede 250 askeri bulunuyor.

 

İsmini vermeyen BM yetkilisi ikinci bir canlı bombanın da kaçarken öldürüldüğünü ifade etti. Olası bir üçüncü saldırganın arandığını da sözlerine ekledi.

 

Mali'de İslamcı grupların gün geçtikçe güçlenmesi ve bilhassa ülkenin kuzeyini ele geçirmesi sonucu ülkeye Fransa askeri müdahalede bulunmuştu. Müdahale sonrası söz konusu gruplar çekilmiş, Fransa ve BM'ye bağlı askeri güçler ciddi bir çatışmaya girememişti. Bu nedenle Mali'nin kuzeyindeki İslamcı savaşçılar "hayalet savaşçı" olarak anılmaya başlanmıştı. Bu "hayalet savaşçılar", sıklıkla bombalı ve silahlı saldırılarla Mali'deki yabancı askerleri hedef alıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.