Halep'te 'son beş yılın' en ağır bombardımanı: Bir haftada 300 kişi hayatını kaybetti

Halep'te 'son beş yılın' en ağır bombardımanı: Bir haftada 300 kişi hayatını kaybetti

Suriye rejiminin, Rusya’nın da desteği ile sürdürdüğü saldırılar yoğun şekilde devam ederken BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Şam'a gitti.

Esed rejimi ile görüşen de Mistura, Halep’in doğusunda savaşan 'cihatçıların' bölgeden çıkmasını ama aynı zamanda Şam hükumetinin de buranın idaresini yerel yönetime bırakmasını teklif etti.

Euronews'in haberine göre teklifi reddettiklerini belirten Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, “Bu kabul edilebilir değil. 275 bin kişi, altı, yedi bin silahlı kişinin eline teslim edilemez. Dünyada hiçbir hükumet bunu kabul etmez” şeklinde konuştu.

Son beş yılın en ağır bombardımanı

Öte yandan Rusya destekli Suriye ordusunun muhaliflerin kontrolündeki Halep’in doğusunda ve kırsalındaki hava ile kara saldırıları devam ediyor.

Halep'te 19 Kasım'da bombalanan hastaneden görüntüler:

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Salı gününden bu yana iki yüz kırk kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Yerel ve Uluslararası kuruluşlar, Rus ve rejim saldırılarının son 5 yılın en ağır bombardımanı olduğunu ve Salı gününden bu yana üç yüze yakın kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Halep'te çocuk hastanesinin bombalanma anı:

Esad rejiminin dünkü hava saldırısında Halep’in doğusundaki faal olan son hastane de bombalanmıştı.

Sağlık birimleri, Esed rejiminin sistematik saldırıları ve Rus bombardımanı nedeniyle tüm hastanelerde hizmetlerin artık durduğunu bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.