ABD: Ebu Afgan El Mısri'yi Suriye'de öldürdük

ABD: Ebu Afgan El Mısri'yi Suriye'de öldürdük

Pentagon, El Kaide'nin üst düzey üyelerinden Mısırlı Ebu Afgan el Mısri'nin Idlib'de öldürüldüğünü duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), üst düzey El Kaide üyesi olarak tanımlanan Mısırlı Ebu Afgan el Mısri'nin Idlib vilayetinde öldürüldüğünü açıkladı.

Pentagon sözcüsü Peter Cook, El Mısri'ye düzenlenen saldırının 18 Kasım'da Suriye'nin Idlib vilayetinde bulunan Sarmada kasabasının yakınlarında gerçekleştirildiğini duyurdu. 

Cook, Mısri'nin Afganistan'da El Kaide saflarında bulunduğunu ve sonra Suriye'deki savaşa katıldığını söyledi.

Cook, "Mısri'nin güneybatı Asya boyunca faaliyet gösteren, Afganistan'da ABD ve koalisyon güçlerine karşı gerçekleştirilen saldırılarda sorumluluğu bulunan ve Batılı hedeflere yönelik saldırı planlayan terörist gruplarla ilişkisi vardı." dedi.

Mısri'nin ölümü ile sonuçlanan hava saldırısı daha önceden medyada yer almıştı. 

Mısri, bu yıl El Kaide ile bağlarını koparan Şam'ın Fethi Cephesi'nde -eski adıyla Nusra Cephesi- 'şeri kadılık' görevi yürütüyordu.

Ayrıca, 17 Ekim'de Pentagon tarafından yapılan açıklamada, Şam'ın Fethi Cephesi'nin Türkiyeli komutanlarından biri olan Haydar Kırkan'ın hava saldırısı sonucu öldürüldüğünü duyurmuştu.

Şam'ın Fethi Cephesi'nin Ekim ayında hedef alınan diğer bir lideri ise, 'Ebu Farac' olarak da bilinen Mısırlı Ahmet Selame Mabruk olmuştu. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.