Halep'te sivillere işkenceli katliam

Halep'te sivillere işkenceli katliam

Halep'te yoğun hava bombardımanı sonrası ilerleyen Esed rejimi ve Şii milislerin, sivilleri işkenceyle infaz ettiği belirtildi.

Esed’e bağlı Suriye rejim ordusu, Şii milisler ve PYD, Halep’in kuzey ve batı bölgeleri arasındaki bağlantı noktalarını ele geçirdi. 

Yeni Şafak'te yer alan habere göre Türkmen nüfusun yoğun olduğu Hüllük, Butan Başa ve Haydariye mahallelerine giren Esed askerleri ve Şii milisler, Şeyh Maksud ve Neirab bölgesine geçmeye zorladığı sivilleri de işkenceyle infaz ediyor.

2 bin füze, 7 bin top atışı yapıldı

Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan bölgeler olağanüstü hava saldırısına maruz kaldı. 15 Kasım'dan beri klor ve fosfor karışımı kimyasalların da kullanıldığı saldırılarda 2 binden fazla füze atıldı, 7 bin top atışı yapıldı. 

300 bin sivil çaresiz kaldı

Saldırılarda 600'dan fazla sivil hayatını kaybetti, 2 bin sivil de yaralandı. Halep Yerel Meclis Başkanı Bretta Hacı, kuşatma ve bombardıman sebebi ile büyük sıkıntı yaşayan yaklaşık 300 bin sivilin Halep'te çaresiz kaldığını anlattı.

PYD'ye teslim etti

Türkmen nüfusun yoğun olduğu Hüllük, Butan Başa ve Haydariye mahallelerine giren rejim ve Şii milisler, bu bölgeleri PYD'ye terk ederek doğu yönüne çekildi. 

Rejim infaz ediyor

Halep'in muhalif bölgeleri arasında irtibat noktalarını işgal eden rejim, girdiği mahallelerde kalan sivilleri Neirab bölgesine topluyor. Diğer yandan Türkmen bölgelerinde kalan siviller de Şeyh Maksud bölgesine geçmeye zorlanıyor. Şeyh Maksud ve Neirab bölgelerine geçmek zorunda kalan sivillerden bazılarının Esed askerleri ve Şii milisler tarafından işkence edilerek öldürüldüğü bildiriliyor. Teslim olan sivillere “Neden Suriye Ordusu'na katılmadıkları ve muhalif bölgede yaşamaya devam ettikleri” yönünde sorular soruluyor.

Gençler askeri araçlarla götürülüyor

PYD tarafından rehin alınan 15-40 yaş arası birçok sivil rejime teslim edildi. Rejim tarafından infaz edilen bazı siviller, PYD'nin teslim ettiği kişilerden oluşuyor. Neirab bölgesinde Esed rejimi ve Şii milislerin rehin aldığı Halepli sivillerden genç olanlarından bazılarının ise askeri araçlarla alınıp götürüldüğü de ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.