Irak savaş uçakları sivilleri bombaladı: En az 100 ölü

Irak savaş uçakları sivilleri bombaladı: En az 100 ölü

Irak'ın Anbar vilayetine bağlı el Kaim'de düzenlenen hava saldırısında, sivillerin yoğun olarak bulunduğu çarşı merkezi hedef alındı.

Dün sabah saatlerinde Irak'ın El Kaim şehrinde, Bağdat hükümetine bağlı uçaklar tarafından pazar yerine düzenlenen 3 hava saldırısı sonucu en az 100 kişi ölürken, 200'e yakın kişi yaralandı. 

Suriye sınırına yakın bir konumda bulunan kentte düzenlenen saldırıda, emekli maaşını almak için sıraya giren yaşlılar, kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere çok sayıda insan hayatını kaybetti. 

Bölgedeki yerel kaynakların ifadelerine göre, insanlar enkaz altından çıkarıldıkça ölü sayısı da artıyor. 

Yerel temsilcilerden Ahmet el Suleymani attığı tweette yaşanan olayı "soykırım" olarak nitelendirdi.

Üç hava saldırısı yerel kumaş dükkanlarının olduğu ve emekli maaşını almak için bekleyen insanların bulunduğu yere düzenlendi.

Irak milletvekili Muhammed el Karbuli, mecliste olayla ilgili bir soruşturma başlatılmasını talep etti. 

Karbuli, "Bu hatalı bombalamalar askerlerimizi gözden düşürüyor." dedi. Irak ordusundan olaya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

IŞİD'e bağlı Amak Haber Ajansı, El Kaim'de saldırının gerçekleştiği yerden görüntüler servis etti:


El Kaim, IŞİD'in Anbar vilayetinde kontrolü altında bulunan önemli şehirlerden biri.  Örgüt, El Kaim ilçesini Haziran 2014 tarihinden bu yana elinde tutuyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.