Pentagon: El Bab'da destek uçuşu gerçekleştirdik

Pentagon: El Bab'da destek uçuşu gerçekleştirdik

ABD, Türkiye’nin talebiyle El Bab’da destek amaçlı uçuşlar gerçekleştirdiğini açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Türkiye'nin talebi üzerinde geçen hafta Türk birliklerine destek amaçlı uçuşlar gerçekleştirildiğini söyledi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD'in kontrolünde olan El Bab kenti yakınlarına düzenlediği destek uçuşlarının hava saldırısı olmadığını, sadece "görünür bir güç gösterisi" olduğunu söyledi.

Türkiye, ağustos ayında Suriye sınırının ötesinde başlattığı Fırat Kalkanı operasyonunda El Bab çevresine ulaşmıştı.

Türkiye, El Bab çevresinde IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda uluslararası koalisyonun da hava desteği konusunda üzerine düşeni yapması çağrısında bulunuyordu. Ankara, koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı başlatılan mücadeleye destek vermediği eleştirisinde bulunuyordu.

Yıldırım: ABD'nin bir halt ettiği yok

Başbakan Binali Yıldırım bugünkü AKP Meclis Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, "Biz Fırat Kalkanı Operasyonu'nda DEAŞ'a (IŞİD) karşı mücadele ederken, ABD'nin bir halt ettiği yok. Yaptıkları YPG/PYD'ye silah vermek. Bu dostluğa sığmaz" demişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.