"Seni hiç görmesek de öğrencileriniz"

"Seni hiç görmesek de öğrencileriniz"

Bir ABD hapishanesinde hayata gözlerini yuman Ömer Abdurrahman'ın cenazesine binler katıldı.

1993 Dünya Ticaret Merkezi saldırısıyla ilişkisi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunduğu bir ABD cezaevinde hayatını kaybeden Mısırlı din adamı Ömer Abdurrahman'ın naaşı Mısır'a gönderildi. Kör Şeyh olarak anılan Abdurrahman'ın cenazesine binler katıldı.

78 yaşında olan Mısırlı doğumlu Ömer Abdurrahman'ın doğal sebeplerle öldüğü iddia edildi. Abdurrahman'ın tutulduğu cezaevi Kuzey Carolina'da bulunuyordu.

Doğduğu yer olan Mısır'ın Dekahliye ilinin Cemaliye ilçesinde toprağa verilen Ömer Abdurrahman'ın cenazesine 2 bin kişinin katıldığı belirtiliyor. Cenaze için toplanan kalabalık camiye sığmadı.

"Seni hiç görmesek de öğrencileriniz" yazılı pankartlar dikkat çekti. Ömer Abdurrahman vasiyetinde, Mısır'a götürülmeyi ve orada defnedilmeyi istemişti. Cenazeye katılan Mısırlılarda, Ömer Abdurrahman'ın en azından naaşının Mısır'a dönmesinin buruk sevinci vardı.

ABD Hapishaneler Bürosu'na göre Abdurrahman'ın ölüm sebebi diyabet ve koroner arter hastalığı. Ancak Ömer Abdurrahman seneler önce, ABD'nin kendisini öldüreceğini ve ölüm sebebi konusunda ABD'lilere güvenilmemesi gerektiğini ifade etmişti.

Ömer Abdurrahman'ın cenazesinden görüntüler...

 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.