"Alnını karışlarlar, alnını. Neyi döküyorsun?"

"Alnını karışlarlar, alnını. Neyi döküyorsun?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Milletvekili Bozkurt'un, "Sizi de, yedi göbek sülalenizi de İzmir'den denize dökeriz" sözlerine İzmir'den cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki "İzmir Buluşması"na katıldı. Erdoğan'ın da Yıldırım'ın da gündeminde, "Sizi İzmir'e kadar kovalamazsak, anamızdan emdiğimiz süt helâl olmasın. Sizi de, yedi göbek sülalenizi de, bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz" diyen CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt vardı.

AA'nın bildirdiğine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"CHP'nin Konya Milletvekili çıkmış, '16 Nisan'da evet verenleri İzmir'den denize dökeceklerini' söylüyor. Bak işte şimdi burada 'evet'çiler. Haydi gel, haydi kimi denize döküyorsun, görelim. Eski Genel Başkanı da ondan aşağı kalmamak için olsa gerek 'Hayır çıkarsa, düşmanı İzmir'den denize dökmüş kadar sevineceklerini' ifade ediyor. Al birini vur öbürüne. Bu ne terbiyesizliktir ya. Hani demokrasi, hani özgürlük? Benim oyumun kaderini sen mi belirleyeceksin?"

"Ey Kılıçdaroğlu! 'Evet' diyenleri denize dökecek olan adam, bu ahlâksız, terbiyesiz adam... Niye sen bunu kesin ihraç kararıyla hemen Disiplin Kurulu'na göndermiyorsun? Neden bunu yapmadın? Çünkü sen de aynı zihniyettesin. Yapabileceğinden mi? Yok canım neyi yapıyorsun sen. İşte buyur 'evet' burada. Hadi gel, gücün yetiyorsa dök. Alnını karışlarlar, alnını. Neyi döküyorsun? Haddini bileceksin."

Başbakan Yıldırım da, "Hiç kimse bu ülkenin evlatlarını 'evet' dediler diye denize dökme densizliğinde, terbiyesizliğinde bulunamaz, tehdit edemez. Bu dil ayrıştırıcı bir dildir, bu dil bölücü bir dildir, bu kutuplaştırıcı bir dildir. Siyasetin dili bu olamaz. İzmir bu edepsiz dili asla kabul etmez" diye konuştu.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt Halk TV'ye yaptığı açıklamada, "Ben biliyorum, bu millete güvenmek gerek. En az yüzde 60-65 hayır çıkacak. Ama arkadaşlar, de ki 'evet' çıktı, kimse heveslenmesin kardeşim. Biz yine Samsun'dan başlarız, Amasya'ya gideriz, Sivas'a gideriz, Ankara'ya geliriz. Oradan Sakarya'ya, Dumlupınar'a... Sizi İzmir'e kadar kovalamazsak, anamızdan emdiğimiz süt helâl olmasın. Sizi de, yedi göbek sülalenizi de, bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.