IŞİD, Taliban savaşçılarını infaz etti

IŞİD, Taliban savaşçılarını infaz etti

IŞİD, Afganistan’da Taliban savaşçılarının infaz edildiğini gösteren yeni görüntüler yayınladı.

IŞİD, Afganistan’da Taliban savaşçılarının infaz edildiğini gösteren yeni görüntüler yayınladı. IŞİD yanlısı sosyal medya hesapları tarafından Pazar günü internette yayınlanan görüntülerin tam olarak hangi bölgede çekildiği belirtilmedi.

IŞİD’in paylaştığı fotoğraflarda Taliban savaşçısı olduğu öne sürülen gözleri ve elleri bağlı üç kişi görülüyor. IŞİD’in Irak ve Suriye’de gerçekleştirdiği infaz görüntülerine benzer şekilde turuncu kıyafetler giydirilen esirler başlarına ateş edilerek infaz ediliyor.

Görüntülerde yer alan bilgi notlarında infaz edilen Taliban savaşçılarının isimlerinin Abdulgafur, Muhammed Rahim ve Fazlurrahman olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz aylarda Taliban’a destek verdiği gerekçesiyle bazı aşiret üyeleri hedef alınmıştı. Doğrudan Taliban savaşçılarının öldürüldüğü gösteren fotoğraflar ise IŞİD tarafından ilk kez yayınlandı.

Taliban konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

IŞİD, ağırlıklı olarak Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde etkinlik gösteriyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.