Taliban güneyden saldırıyor

Taliban güneyden saldırıyor

Taliban Afganistan'ın güneyinde saldırılarını arttırdı

Taliban, bahar aylarının gelmesi, havaların ısınmasıyla ülkedeki saldırılarını artırdı.

Geçtiğimiz gün ülkenin güneyindeki Gazni ve Zabul kentlerinde birçok noktada saldırılar düzenleyen Taliban, saldırılar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Çatışmalarda 117 kişi öldü ve yaralandı"

Taliban sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, geçtiğimiz gün ülkenin güneyindeki Gazni'ye bağlı Vağaz ve Diyak illerinde birçok noktara düzenlenen saldırılarda Afgan hükümeti güçlerinden 117 kişi öldü veya yaralandı. Yine Taliban sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre düzenlenen saldırılarda 3 askeri karakol da kontrol altına alındı.

Sözcü, yaptığı açıklamanın devamında yaşanan çatışmalarda kendi savaşçılarından da 8 kişinin öldüğünü 6 kişinin de yaralandığını ifade etti.

"Saldırıların artmasından endişe ediyoruz"

Zabul bölgesinin valisi ise saldırılar sonrası yaptığı açıklamada, havaların ısınması ile birlikte saldırıların daha da artmasından endişe ettiklerini açıkladı. 

Taliban, 27 Nisan'da "Mansuri" ismiyle bahar operasyonlarına başladığını duyurmuş açıklamanın ardından ülke genelinde Afgan hükümet güçlerini hedef alan saldırılarda artış görülmüştü. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.