Türkiye Alman vekillere giriş yasağı uyguluyor

Türkiye Alman vekillere giriş yasağı uyguluyor

Alman milletvekillerinin Türkiye ziyaretinin iptal edilmesine Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel tepki gösterdi.

Alman Federal Meclisi üyelerinden oluşan bir heyetin Türkiye'ye yapacağı ziyaretin iptal edilmesi, Ankara-Berlin hattında yeni bir gerilime yol açtı. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'yi Alman vekillere ülkeye "giriş yasağı" uygulamakla suçladı.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan Gabriel Çin'in başkenti Pekin'de bugün yaptığı açıklamada, bunu çok "ciddi bir gelişme" olarak nitelendirerek, bundan sonraki diyaloğun kolay olmayacağını belirtti.

Federal Alman Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth'un başkanlığındaki bir heyetin 25-28 Mayıs tarihleri arasında Ankara, Diyarbakır ve İstanbul'da siyasetçiler, çeşitli kurumların yetkilileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile görüşmeler yapması planlanıyordu.

Ancak Ankara'nın resmi görüşmelere izin vermeyen tavrı üzerine ziyaret iptal edildi.

Erdoğan-Merkel görüşmesi

Perşembe günü Brüksel'de yapılacak NATO zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ikili bir görüşme yapması ve bu görüşmede konunun gündeme gelmesi bekleniyor. 

Erdoğan: Güle güle deriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi tartışmalarına ilişkin olarak "Bu konuyla alakalı bize gelmiş bir şey yok" dedi. NATO Zirvesi için Brüksel'e gitmeden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Eğer yapacak olurlarsa bizim için çok da önemli bir sorun değil bu. Giderlerse biz 'güle güle' deriz, başka bir şey değil" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.