Afganistan'ın Host kentinde bombalı saldırı

Afganistan'ın Host kentinde bombalı saldırı

Afganistan'ın doğusundaki Host kentinde bomba yüklü araç saldırısı gerçekleşti.

Afganistan'ın doğusundaki Host kentinde bugün sabah saatlerinde gerçekleşen bomba yüklü araç saldırısında, Kabil hükümetinin açıkladığı rakamlara göre 18 kişi öldü 6 kişi yaralandı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, bomba yüklü araç saldırısı Host kentinde yerli ve yabancı güçlerin konuşlu bulunduğu bir askeri merkezin yakınlarında meydana geldi. Görgü tanıkları patlamanın büyük bir şiddetle gerçekleştiğini ifade etti.

 

Taliban saldırının sorumluluğunu üstlendi

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada saldırının sorumluluğunu üstlendi. Açıklamada, ülkenin doğusundaki Host ili merkezinde gerçekleşen bomba yüklü araç saldırısında Kabil hükümetine bağlı milis güçlerinin hedef alındığı ve 22 kişinin öldüğü ifade edildi.

 

Kandahar'da son iki günde en az 30 asker öldü

Öte yandan ülkenin güneyindeki Kandahar ilinde Taliban'ın askeri merkezleri hedef aldığı saldırılarda dün Kabil hükümeti güçlerinden 17 kişi öldü. Taliban'ın son iki günde ülkenin güneyindeki Kandahar ilinde düzenlediği saldırılarda hükümet güçlerinden ölenlerin sayısı 30'a ulaştı.

 

Afganistan Savunma Bakanlığı, Kandahar ilinde meydana gelen saldırılar ile ilgili yaptığı açıklamada "Şavalikot ilçesinde Taliban'ın gece saatlerinde gerçekleştirdiği koordine saldırıların sabahın ilk ışıklarına kadar devam ettiği" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.