Musul'un intikamı Bağdat'ta mı alınıyor?

Musul'un intikamı Bağdat'ta mı alınıyor?

Irak ordusu ve Şii milislerin 'mezhepçi motivasyonlarla' giriştiği insan hakları ihlallerinin 'intikam saldılarını' yükselttiği gözleniyor.

Irak'ın başkenti Bağdat'taki saldırı Karrada bölgesinde meydana geldi. Yol kenarına yerleştirilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu  13 kişi öldü ve en az 30 kişi de yaralandı.

Saldırıyı üstlenen IŞİD, "Şiilerin toplanma alanını canlı bomba ile hedef aldıklarını" duyurdu. 

Saldırı kadın ve çocukların da bulunduğu Bağdat'taki meşhur bir dondurmacının önünde gerçekleştirildi. 

Bağdat'ta ve diğer bölgelerde benzer saldırılar artabilir

IŞİD'in elinde tuttuğu büyük yerleşim yerlerini bir bir kaybetmesinin ardından uzmanlar, örgütün Şii hakimiyetinin olduğu bölgelerde bombalı araç saldırılarına ağırlık vereceğini belirtiyor.

Aynı şekilde Musul ve diğer Sünni bölgelerde İran destekli Şii güçlerin ve Şii ağırlıklı Irak ordusunun insan hakları ihlallerinin 'tepki saldırılarını' artıracağı ve yeni bir çözümsüzlük sürecini beraberinde getireceği ifade ediliyor.

Bölge uzmanları, IŞİD'i güçlendiren ve katılımı arttıran ana etkenlerden birinin Bağdat hükümetinin İran etkisindeki mezhep yanlısı politikaları olduğunu söylüyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.