Ceyşu'l İslam Sözcüsü baskılara dayanamadı: İslam Alluş istifa etti

Ceyşu'l İslam Sözcüsü baskılara dayanamadı: İslam Alluş istifa etti

İsrail merkezli bir düşünce kuruluşuna röportaj veren Ceyşu'l İslam sözcüsü baskılar sonrası istifa etmek zorunda kaldı.

Doğu Guta’da faaliyet gösteren Ceyşu'l İslam grubunun sözcüsü İslam Alluş, grubuyla tüm bağlarını kestiğini belirten bir açıklama yayınladı.

İslam Alluş’un istifa kararı, İsrailli bir düşünce kuruluşuyla gerçekleştirdiği ve Esed rejimi medyasında da geniş yer bulan tartışmalı mülakatın ardından geldi.

''Asya'nın Sesi''nin haberine göre; Ceyşu'l İslam'dan ayrıldığını belirten İslam Alluş, söz konusu açıklamasında gerçek isminin de Mecdi Mustafa Ne’ma olduğunu bildirdi.

Daha önce Esed rejiminin istihbarat birimlerinden sızdırılan belgelere göre Mecdi Mustafa Ne’ma adına iki farklı yakalama kararı bulunuyordu.

İslam Alluş, İsrailli düşünce kuruluşunda araştırmacı Elizabeth Tsurkov’a Suriye ile İsrail arasındaki barışa karşı Ceyşu'l İslam'ın bakışını değerlendirmişti.

Söz konusu mülakatta Alluş, bu kararın devrimin tamamlanmasının ardından kurulacak Suriye Hükumetinin temsilcileri tarafından alınacağını, Esed Hanedanının 40 yıldır yaptığı gibi Suriye halkını karar vermekten mahrum bırakmayacaklarını belirtmişti.

Rejim medyası tarafından alıntılanan röportaj "düşmana ödün vermek" olarak değerlendirilmişti.

Alluş’un istifası hakkında açıklama yapan Elizabeth Tsurkov, ‘görüşmenin böylesi bir probleme dönüşeceğini tahmin etmediğini’ söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.