Trump'tan Katar açıklaması: Radikal ideolojinin artık finanse edilemeyeceğini belirtmiştim

Trump'tan Katar açıklaması: Radikal ideolojinin artık finanse edilemeyeceğini belirtmiştim

ABD Devlet Başkanı Donald Trump Katar krizi ile ilgili açıklamalarda bulunarak Suudi Arabistan seyahatine işaret etti.

Geçtiğimiz gün Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır gibi bazı devletler Katar ile ilişkilerini askıya aldıklarını açıklamış ve Katar'ı "terör ve aşırıcılığı finanse etmekle" suçlamışlardı. Söz konusu hamlenin ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinin ardından gerçekleşmesi dikkatleri çekmişti.

Sebep Trump'ın Riyad ziyareti mi?

ABD'nin ve Katar ile ilişkileri kesen bu ülkelerin, ABD ile varılan "aşırıcılıkla mücadele" anlaşması kapsamında bu adımı attıkları iddia edilmişti. Bugün Donald Trump'ın sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamalar bu iddianın doğruluğunu gösterir nitelikteydi.

Donald Trump resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: Ortadoğu'ya son seyahatim esnasında, Radikal ideolojinin artık finanse edilemeyeceğini belirtmiştim. Liderler Katar'ı işaret etmişti - bakın! Kral ve 50 ülke ile Suudi Arabistan ziyaretinin meyvesini vermeye başladığını görmek güzel. Aşırıcılığın finanse edilmesine karşı sert davranacaklarını (nefes aldırmayacaklarını) söylediler, ve bütün oklar Katar'ı gösteriyordu. Muhtemelen bu, terörizm korkusunun sonunun başlangıcı olacak!" 

Trump'ın açıklamaları Katar'a karşı yürütülen hamlenin devam edeceğini gösterir nitelikte. Katar krizinde takip edecek adımlar merakla bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.