Suudi Arabistan Yemen'de sivilleri vurmaya devam ediyor

Suudi Arabistan Yemen'de sivilleri vurmaya devam ediyor

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu'nun Yemen'de düzenlediği hava saldırılarının yaklaşık yarısında hedef siviller.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu'na ait savaş uçaklarının Husilerin kontrolündeki Yemen'in başkenti Sana'da düzenlediği hava saldırısında 1'i kadın 3 çocuk yaşamını yitidi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, Arap koalisyonuna ait savaş uçakları gece saatlerinde Yemen'in başkenti Sana'nın güneyinde bir hava saldırısı düzenledi. Saldırıda yıkılan evde yaşlı bir kadın ve üç çocuk yaşamını yitirdi. Kaynaklar hava saldırısının düzenlendiği bölgenin askeri bir bölge olmadığını, Husi savaşçılarının bu bölgede bulunmadığını ifade ediyor.

"Saldırılar Ramazan ayında da devam ediyor"

Yerel kaynaklar, Arap koalisyonuna ait savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırılarının Ramazan ayında da devam ettiğini belirtiyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonuna ait savaş uçakları Mart 2015'ten bu yana bölgede hava saldırıları düzenliyor.

En az 8 bin 600 hava saldırısı

Arap koalisyonunun Mart 2015 tarihinden bu yana Yemen'de düzenlediği kayıt altına alınabilen hava saldırısı sayısı en az 8 bin 600. Kaynaklar bu saldırıların 3 bin 577 kadarının askeri hedeflere yönelik yapıldığını, 3 bin 158'inin ise askeri olayan sivil yerleşim yerlerine yönelik düzenlendiğini belirtiyor. Bin 865 saldırının ise nereye düzenlendiği tespit edilememiş.

Birlemiş Milletler'in açıklamasına göre, Yemen'de iki yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaşta 10 bin kişi öldü. Yine iç savaş sebebiyle 3 milyon kişi ülke içinde başka yerlere göç etmek zorunda kaldı. 

Ülkedeki kolera salgını

İç savaşla birlikte kolera salgını ile boğuşan ülkede, 19 ilde tespit edilebilen vaka sayısı 100 bini aşmış durumda. Salgından ölenlerin sayısı ile yaklaşık 800

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.