Eş Şebab'dan hükümet binasına bombalı saldırı

Eş Şebab'dan hükümet binasına bombalı saldırı

Eş Şebab Somali'nin başkenti Mogadişu'da hükümet binasına yönelik bombalı araç saldırısı düzenledi

Eş Şebab Somali'nin başkenti Mogadişu'da hükümet binasına yönelik bombalı araç saldırısı düzenledi

Mogadişu Belediye Başkanı Sözcüsü Abdulfettah Ömer Halani'nin yaptığı açıklamaya göre, bölgede hükümet binasının hedef alındığı bomba yüklü araç saldırısında çok sayıda kişi öldü ve yaralandı. Halani, patlamanın oldukça şiddetli olduğunu, ölü sayısının yüksek olmasından endişe duyduklarını dile getirdi.

Eş Şebab saldırıyı üstlendi

Sorumluluğunu El Kaide bağlantılı Eş Şebab'ın üstlendiği saldırıda Mogadişu polis kaynaklarının yaptığı açıklamaya göre en az 15 kişi öldü 20 kişi yaralandı. Belediye binasının da büyük hasar gördüğü bomba yüklü araç saldırısında hükümete ait en az 10 araçta da büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği bildirildi.


Patlamada hedef alınan hükümet binası

El Kaide'ye bağlı Eş Şebab, kısa bir zaman önce de başkent Mogadişu'da çoğunlukla hükümet yetkililerinin gittiğinin belirtildiği bir retorana saldırı düzenlemiş, meydana gelen patlamada en az 31 kişi ölmüştü.

El Şebab, ülke içindeki yerli ve yabancı güvenlik güçlerine düzenlediği saldırıların yanında, özellikle başkent Mogadişu'da olmak üzere hükümet çalışanlarını da hedef alıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.