Fransa Cumhurbaşkanı: Esed bizim değil sadece halkının düşmanı

Fransa Cumhurbaşkanı: Esed bizim değil sadece halkının düşmanı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye rejimi lideri Beşşar Esed'in yerine geçebilecek meşru birisi olmadığını duyurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye rejimi lideri Beşşar Esed’in görevden ayrılmasını ülkedeki krizin çözümünün ön koşulu olarak görmediğini belirtti.

Macron, Esed'in Suriye halkının düşmanı olduğunu kabul etmekle beraber, Fransa'nın düşmanı olmadığının altını çizdi. Cumhurbaşkanı, Paris'in önceliğinin "terörist gruplarla savaşmak olduğunu ve Suriye'nin başarısız bir devlet konumuna düşmemesini arzuladıklarını" vurguladı.

Macron, "Çizgilerim net: İlk olarak tüm terör gruplarıyla sonuna kadar savaş. Onlar bizim düşmanımız ve ortadan kaldırmak için herkesin, özellikle de Rusya'nın işbirliğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın sözleri bir önceki Fransız yönetimi ile birebir karşıtlık oluşturuyor ve Moskova'nın Esed'e alternatif olmadığı görüşüne daha yakın bir duruş sergiliyor.

Suriye'de çözüm için Rusya ile çalışmaya hazır olduklarının altını çizen Macron, kabul etmeyecekleri tek durumun ülkedeki kimyasal silah kullanımı olduğunu söyledi.

Fransa 4 Nisan'da silahlı muhaliflerin kontrolündeki Han Şeyhun kasabasına düzenlenen saldırıda kimyasal silah kullanıldığını iddia etmiş ve sorumluluğu Suriye rejimine yüklemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.