Körfez ülkelerinden Katar'a: Türkiye'nin askeri üssünü kapat!

Körfez ülkelerinden Katar'a: Türkiye'nin askeri üssünü kapat!

Katar krizi devam ederken körfez ülkelerinden Katar ile ilgili talepleri ortaya çıktı.

Körfez ülkeleri, Katar ile ilgili şikayet ve yaptırım listesinde, Türkiye'nin Katar'daki El Rayyan Askeri Üssü'nü kapatmasını da istedi.

Katar'a karşı izolasyon ve ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır ve Kuveyt gibi ülkelerin, Katar'a sundukları talepler ortaya çıktı. 

Suudi Arabistan'ın başını çektiği Körfez bölgesindeki ülkeleri, Katar'dan Türk askeri üssünün kapatılmasını da talep etti.

Söz konusu taleplerin listelendiği ilgili maddede şu ifadelere yer verildi: "Yakın zamanda kurulan Türkiye'nin askeri üssünü kapatın. Katar toprakları içinde Türkiye'yle askeri iş birliğine son verin."

Listede ayrıca uluslararası yayın yapan Al Jazeera televizyonunun kapatılması, İran ile diplomatik ilişkilerin dondurulması, 'terör örgütü' olarak kabul edilen grup ve hareketlere maddi desteğe son verilmesi gibi maddeler de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.