Tahriru'ş Şam: Devrimi gerileten, Ahraru’ş Şam’ın birleşmeyi devamlı reddetmesidir

Tahriru'ş Şam: Devrimi gerileten, Ahraru’ş Şam’ın birleşmeyi devamlı reddetmesidir

Ahraru'ş Şam'ın resmi sözcüsünün suçlamalarına cevap veren grup, 'tahrik edici açıklamalardan önce iletişime geçilmesi' tavsiyesinde bulundu.

Suriye’de en büyük silahlı muhalif gruplardan olan Ahraru’ş Şam’a bağlı basın organları ve sosyal medya hesaplarında “Tahriru’ş Şam Heyeti’nin, Bab el Hava sınır kapısı yakınlarında Furkatu’l Vusta’ya bağlı karargâhlara saldırdığı” yönünde öne sürülen iddialar, Tahriru’ş Şam tarafından yalanlandı.

“Furkatu’l Vusta’ya saldırı iddiası asılsız”

Tahriru’ş Şam Heyeti’nin medya ayağı “Ebaa Haber Ajansı” tarafından yayınlanan açıklamada “Bab el Hava sınır kapısı yakınlarında Furkatu’l Vusta’ya bağlı karargâhlara saldırdığımız yönündeki iddialar, askeri kaynaklarımız tarafından yalanlanmaktadır. Bu kanıtsız iddialar kargaşa yaratma ve söylenti yayma amacı taşımaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Ahraru’ş Şam İslami Hareketi Resmi Sözcüsü Muhammed Ebu Zeyd’in Cuma günü yaptığı açıklamasında Tahriru’ş Şam Heyeti’ne yönelik, “Olumsuz adımlar atıyorlar. Onların bu olumsuz adımları nedeniyle devrim geriliyor. Ahraru’ş Şam’ın stratejik karargâhlarının bulunduğu hassas bölgeleri (Bab el Hava mıntıkaları), hâkimiyet kurmak için Tahriru’ş Şam’ın yeni mevkiler olarak isimlendirmeye hazırlanması son atılan olumsuz adımlardan sadece biri.” denilmişti.

Bu suçlamaların da konu edildiği açıklamada, Tahriru’ş Şam’ın askeri komutanlarından Ebu Zübeyr eş Şami’nin şu sözlerine yer verildi:

“Pentagon gruplarından korumayı amaçladık”

Tahriru’ş Şam Heyeti Askeri Komutanlığı, Pentagon gruplarının girerek ifsat edeceği beklenen sınır mıntıkalarını koruma ve güçlendirmeyi hedefleyerek askeri mühendis ekiplerini gönderdi. Bu ekipler sadece 4 gün o bölgelerde çalıştılar.”

Ahraru’ş Şam'ın resmi sözcüsü Muhammed Ebu Zeyd’in “yeni mevkiler olarak isimlendirmeye hazırlanıyorlar” iddiası hakkında ise Ebu Zübeyr eş Şami şunları söyledi:

“Çalışmalarımız kontrolümüzdeki karargahlarımıza yönelikti”

Ne Furkatu’l Vusta’nın ne de başka grupların karargâhlarına saldırdık. Aynı şekilde herhangi bir mevki de edinmedik. Koruma ve güçlendirme çalışmalarımız ise 2 senedir kontrolümüzde olan karargâhlarımıza yönelikti. Bu çalışmalarımız, özgürleştirilen mıntıkaları ifsat edicilerin girmesinden himaye etme, bölgesel ve küresel anlaşmaların döndüğü pazarlarda satılmasından koruma amacı taşımaktaydı. Ek olarak çalışmalarımız birçok sınır mıntıkasını kapsamaktaydı, sadece Sarmada ile sınırlı değildi.”

“Devrimi gerileten, Ahraru’ş Şam’ın birleşmeyi devamlı reddetmesidir”

Muhammed Ebu Zeyd’in “Tahriru’ş Şam, olumsuz atıyor. Hareketimiz onlara karşı hikmetle yaklaşıyor.” sözlerine ise Ebu Zübeyr eş Şami şöyle cevap verdi:

Asıl hikmetli olan, tahrik edici açıklamalar ve kargaşaya neden beyanatlar yayınlanmadan önce Tahriru’ş Şam ile iletişime geçilmesidir. Devrimin gerilemesine neden olan olumsuz fiiller, Ahraru’ş Şam Hareketi’nin birçok defa birleşme fikrini askıya alması, tek komutanlık altında sahanın birleşmesinin karşısında durması, sahada birçok aktif grubu, alimleri ve ilim talebelerini kapsayan birleşmeyi reddetmesidir.”

Tahriru’ş Şam’ın askeri komutanı Ebu Zübeyr eş Şami, açıklamasının sonunda bölgedeki hazırlığın başlıca nedeninin, Pentagon gruplarının olası bir saldırısına karşı önlem olduğunu bir kez daha tekrarladı.

Söz konusu bölgede geçtiğimiz Mayıs ayında “Ahraru’ş Şam” ile “Emredildiğin Gibi Dosdoğru Ol” grupları arasında çatışma çıktığı ve çatışma sonucunda 2 kişinin hayatını kaybetmesinin yanında iki taraftan da yaralananlar olduğu biliniyor. Yine söz konusu grubun askeri komutanı, Ahraru’ş Şam tarafından tutuklanmış, 2 ay tutuklu tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.