Somali'nin internet hattı koptu

Somali'nin internet hattı koptu

MSC’ye ait konteyner gemisi demir sürükleyerek Somali’ye internet sağlayan sualtı fiberoptik kablosunu kopardı.

Panama bayraklı MSC’ye ait konteyner gemisi demir sürükleyerek Somali’ye internet sağlayan sualtı fiberoptik kablosunu kopardı. Somalili yetkililer gemiyi alıkoydu.

MSC Alice isimli gemi, Mogadişu Limanı yakınlarında demir sürükleyerek ülkenin önde gelen İnternet Servis Sağlayıcıları'nın kullanmakta olduğu sualtı fiberoptik kablosunu kopardı. Somali'nin 24 Haziran’dan bu yana internet kesintisi yaşadığı bildirildi.

Panama bayraklı bir konteyner gemisi olan MSC Alice, Mediterranean Shipping Company tarafından işletiliyor. Şirketten yapılan açıklamada, olayla ilgili inceleme başlatıldığı fakat kabloda meydana gelen hasarla ilgili henüz net birşey söylenemeyeceği bilgisi verildi.

Deniz Haber Ajansı'nda yer alan bilgiye göre Somalili yetkililer kablonun onarılarak en geç bir hafta içerisinde internet erişiminin sağlanacağını umut ediyor. Somali hükümetinden alınan bilgide internet kesintisinin ülkeye zararının günlük 10 milyon dolar olduğu ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.