HTŞ Lideri Ebu Cabir: Tam bir birleşme için kendimizi fesh etmeye hazırız

HTŞ  Lideri Ebu Cabir: Tam bir birleşme için kendimizi fesh etmeye hazırız

Suriye'nin Binniş şehrinde konuşan Ebu Cabir bazı şartlarla beraber tam bir birleşme için kendilerini fesh etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Suriye'de birçok büyük muhalif grubun katılımıyla bu yılın başlarında kurulan ve birleşme çabalarıyla bilinen HTŞ (Heyet Tahriru'ş Şam) grubunun lideri Ebu Cabir Binniş şehrinde tüm muhalif grupların tek bir çatı altında birleşmesiyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklamada HTŞ'nin  Kuzey Suriye'de faaliyet gösteren tüm askeri grupların tek bir komuta altında birleşmesine yardım etmeye ve destek olmaya hazır olduklarını bu amaç doğrultusunda kendilerini fesh edebileceklerini ifade etti. Söz konusu birleşme için belli şartlar sunan HTŞ lideri iç çatışma ve bölünmelerin bu sayede biteceğini de belirtti.

HTŞ'nin feshedilip yeni yapıya katılması için 3 şart

Ebu Cabir  kendilerini fesh edip oluşturulacak yeni yapıya katılmak için 3 şart sundu;

  • Her şehirde insani ve günlük sivil ilişkileri yürütecek yerel 'sivil' yönetimlerin teşkil edilmesi
  • Kendi kendini yöneten (ayrı ve bağımsız) hiçbir askeri gücün kalmaması
  • Şehirlerde güvenliğin sağlanması için polis kuvvetlerinin kurulması

"İç çatışmaların sona ermesi için tek bir yapı gerekli"

Suriye'de muhalif gruplar arasındaki iç çatışmaların zaman zaman bölünmelere veya kamplaşma denebilecek birleşmelere,  Esed rejiminin ilerlemesine ve muhalifleri yer yer geriletmesine sebep olduğu da bilinen bir gerçek.

Ebu Cabir açıklamasında muhalifler için bu denli olumsuz sonuçları olan iç çatışmaların ve bölünmelerin sona ermesi için tek ve özel bir yapı kurulması gerekliliğine dikkat çekti.

"Batı Suriye devriminden çıkar devşirmek istiyor"

 ABD ve Rusya'nın başını çektiği güçlerin 'Suriye devrimini durdurmak' için siyasi çözüm söylemlerine 'sarıldıklarını' ifade eden HTŞ lideri, siyasi toplantıların ve görüşmelerin Suriye halkının isteklerini 'yansıtmadığını' belirtti. Kahire'de yapılan toplantılara da sert çıkan Ebu Cabir kendilerinin 'terör listesine' eklenmeye çalışıldığını ve 'terörist' olarak lanse edildiklerini ifade etti. Ayrıca Batı'yı da Suriye devriminden 'çıkar devşirmek' için çaba sarf etmekle suçladı.

"Suriye'yi kurtaracağız, şehitlerimizin kanı zayi olmayacak"

Ebu Cabir  halkın talepleri doğrultusunda siyasi ve askeri bir vizyona sahip ve Suriye halkını korumayı amaçlayan söz konusu çatı kuruluşun teşkili çağrısında bulunduktan sonra sözlerini şöyle sonlandırdı:

"İnşallah İdlib'i, Suriye'yi ve Suriye halkını kurtaracağız. Şehitlerimizin kanı zayi olmayacak" 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.