İsrail askerlerinden Filistinlilere saldırı

İsrail askerlerinden Filistinlilere saldırı

İsrail askerleri, Yahudi yerleşimcilerin 'Yusuf makamına' girmesine tepki gösteren Filistinlilere müdahale etti, bir kişi yaralandı.

Batı Şeria'da yer alan Nablus kentinde Yahudi yerleşimcilerin "Yusuf makamına" girmesi üzerine gerginlik yaşandığı, İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu bir Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, bir grup Yahudi yerleşimci, İsrail askerlerinin korumasında Nablus kentindeki Yusuf makamına girdi. Duruma tepki gösteren Filistinlilere, askerler müdahale etti.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, olay esnasında bir Filistinli gencin gerçek mermiyle vurularak yaralandığı belirtildi. 

Yahudiler, Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan "Yusuf makamında", Hazreti Yusuf'un kabri olduğuna inanıyor. Ancak birçok arkeolog bu inancın doğru olamayacağını ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.