Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu terör örgütü ilan edildi

Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu terör örgütü ilan edildi

Arakanlı Müslümanlardan oluşan grup 25 Ağustos'ta düzenlenen saldırıları üstlenmişti.

Myanmar hükümeti, ülkedeki Müslüman azınlığın ordunun saldırılarına karşı kendilerini savunma amacıyla kurduğu Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu'nu terör örgütü ilan etti. Grup, 25 Ağustos'ta Myanmar güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıların sorumluluğunu üstlenmişti.

Myanmar hükümeti Terörle Mücadele Merkez Komitesi Başkanı tarafından yapılan açıklamada ülkede yürürlükte olan Terörle Mücadele Yasası'nın 5. ve 6. maddeleri gereği direnişçi grubun terör örgütü ilan edildiği bildirildi. Açıklamada, özellikle medyada, Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu ve üyeleri hakkında "isyancılar" yerine "teröristler" ifadesinin kullanılması çağrısı yapıldı.

25 Ağustos'taki saldırıları üstlendi

Eski adıyla Yakin Hareketi olarak bilinen Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu, 25 Ağustos'ta düzenlenen, yirmiden fazla güvenlik noktasının hedef alındığı saldırıları üstlenmişti. Komite başkanı, saldırının sorumlularının adalete teslim edileceğine ve Arakan bölgesinde istikrarın yeniden tesis edileceğine dair söz verdi.

25 Ağustos'ta düzenlenen saldırılarda 1'i asker 10 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. 

Myanmar ordusunun bu ayın başında Arakan'da "temizlik harekatı" başlattığını ilan etmesinin ardından bölgede tansiyon yeniden yükseldi. Güvenlik güçlerinin düzenlediği saldırılarda çok sayıda Rohinghya Müslümanın hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Türkiye, Arakanlı Müslüman grubu kınamıştı

Öte yandan Türk Dışişleri Bakanlığı, Myanmar ordusuna karşı Müslüman grupların saldırılarını kınamış ve söz konusu açıklamada "Rakhayn Eyaletindeki sorunların şiddet yoluyla çözülemeyeceğini vurguluyoruz." ifadeleri kullanılmıştı. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.