Afganistan'da bombalı saldırı: 4 ABD askeri öldü

Afganistan'da bombalı saldırı: 4 ABD askeri öldü

Afganistan'ın Kuzeyindeki Pervan ilinde düzenlenen bombalı saldırıda 4 ABD askerinin öldüğü bildiriliyor

Afganistan'ın Kuzeyindeki Pervan ilinde düzenlenen bombalı saldırıda 4 ABD askerinin öldüğü bildiriliyor.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın kuzeyindeki Pervan iline bağlı Bagram ilçesinin Kadı köyünde dün gece görev yapan ABD askerlerine yönelik bombalı saldırı düzenlendi.

Kabil hükümeti güçleri ve ABD askerlerinin ortak gerçekleştirdiği görev sırasında ABD'ye ait bir zırhlı askeri aracın daha önceden yola döşenmiş patlayıcıyla hedef alındığını belirten kaynaklar, patlayıcının infilak etmesiyle askeri aracın büyük ölçüde kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Saldırının ardından olay yerine birden fazla helikopter ambulans sevk edilirken, ABD'ye ait savaş uçaklarının da saldırının gerçekleştiği bölge yakınlarında yakın uçuş yaptığı bildiriliyor.

"Patlamada 4 ABD askeri öldü"

ABD'nin Afganistan'daki en büyük askeri hava üssünün bulunduğu Pervan ilinde ABD zırhlısının hedef alındığı EYP saldırısını üstlenen Taliban, saldırıda 4 ABD askerinin öldüğünü açıkladı.

 


Sözcü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, ABD askerlerinin olay yerinde öldüğü ifade edildi. Bölgede Kabil hükümetine bağlı resmi kaynaklar saldırıyı doğrularken ABD güçleri saldırı ile ilgili henüz bir açıklama yayınlamış değil.

Kaynak: Mepa News 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.