Muhalifler Esed'in köyünü füzelerle vurdu

Muhalifler Esed'in köyünü füzelerle vurdu

Suriyeli muhalifler, Esed ailesinin memleketi Kardaha köyünü Grad füzeleriyle hedef aldı.

Suriyeli muhalifler, Pazar günü Lazkiye'nin Kardaha köyüne Grad füzeleriyle saldırı düzenledi. Esed ailesinin memleketi olan Kardaha'ya yönelik saldırıda rejime bağlı silahlı güçlerden en az iki kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Muhaliflerden yapılan açıklamada saldırının, muhaliflerin kontrolündeki Cisr'eş Şuğur şehrine yapılan füze saldırısına cevap olarak gerçekleştirildiği duyuruldu.


Kardaha'nın konumunu gösteren harita

Rusya ve Esed rejimi geçtiğimiz hafta Salı gününden itibaren İdlib ve Hama'da yoğun hava bombardımanı başlattı. Muhalif bölgelere düzenlenen 150'den fazla hava saldırında en az 30 sivil yaşamını yitirdi.

Cumartesi günü muhalif gruplardan Feylak'uş Şam'ın askeri merkezine düzenlenen hava saldırılarında 10 muhalif savaşçı hayatını kaybederken 50'si de yaralandı. Yaralıların Türkiye sınırındakş Bab'el Hava hastanesine nakledildiği bildirildi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.