Düzeltme

Düzeltme

“Suriyeli muhalifler: Türkiye, HTŞ ile savaşmamız için bize garip teklifler yapıyor” başlıklı haberle ilgili Mepa News okurlarına açıklama.

3 Ekim 2017 Salı günü sitemizde yayınlanan “Suriyeli muhalifler: Türkiye, HTŞ ile savaşmamız için bize garip teklifler yapıyor” başlıklı haberde tercüme hatasından kaynaklanan yanlış ifadeler yer almıştır.

 

Sözkonusu haberin dayanağı olan, Suriyeli ilim adamı Eymen Haruş’un ses kaydında yer alan bilgiler, gündemdeki konuların yoğunluğu sebebiyle hatalı tercüme edilerek  eksik ve hatalı bir haber içeriğinin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

 

Ancak haber metninde ifade edilen; Ankara’da muhaliflerin katıldığı bir toplantının organize edildiği, muhaliflerin Cumhurbaşkanlığı adına davet edildiği, bu toplantıya askeri temsilciler ve araştırma merkezlerinden uzmanların katıldığı, Rusya desteğiyle birlikte Tahriru’ş Şam isimli muhalif gruba saldırmanın teklif edildiği, birçok grubun ise bu şekilde bir planı reddettiği iddiaları Suriyeli ilim adamına aittir.

 

Bununla birlikte, konuyla ilgili olarak sitemizde yer alan haberde, toplantının organizatörü olduğu bildirilen kişinin Cumhurbaşkanlığı ile ilişkisi olmadığının öğrenildiği ve bu kişinin İçişleri Bakanlığı'nda tercüman olarak çalıştığı yönündeki açıklamaları eksik kalmıştır.

 

İlgili haberde, iddiaların sahibi olan Eymen Haruş’un ses kaydının da paylaşılmış olması, haber içeriğinde yanlış bilgilerin yer almasında kasıt olmadığının en önemli göstergesidir.

 

Gazetecilik mesleğinin sorumluluğunu göz önünde bulundurarak ilgili haberdeki eksik bilgileri tamamladığımızı duyurur, gereken dikkat gösterilmediğinden dolayı okuyucularımızdan özür dileriz.

Yayın hayatında ikinci yılını dolduran Mepa News,  hakkaniyet ve dürüstlük temelinde tüm dini, etnik ve mezhepsel grupların güvendiği bir mecra olmayı gaye edinmiştir.

Yayın ilkelerimiz arasında yer alan “Mepa News, aksi sabit olaylarla ilgili haberi düzeltmeyi, gerekirse haberi yayından kaldırmayı taahhüt eder” maddesini yeniden hatırlatır, sözkonusu haberin neden olduğu olumsuz sonuçlarla ilgili olarak üzüntülerimizi bildiririz.

Haberin güncellenmiş haline bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

"Suriyeli muhalifler: Ankara'da düzenlen toplantıda HTŞ ile savaşmamız istendi"

Mepa News Haber Merkezi


VİZYON VE YAYIN İLKELERİ

Bilinçli bir ekibin süzgeçinden geçirilmiş, sistematik ve kalıcı bilgiye ve nesnel, doğru habere ulaşabilmeniz için www.mepanews.com’u kurduk. Bu site sadece bir haber sitesi ya da analiz sitesi değil. Doğru haber-analizleri bulabileceğiniz, bilinçli bir müfredat ile hareket eden, bir yol haritası bulunan ve online bir akademi olarak çalışmasını tasarladığımız bir okul. 

1- Çabamız 'gerçekte ne olduğunu' keşfetmek ve takipçilerimize doğru haberi aktarmaktır.

2- Mepa News, ideolojik takıntılardan bağımsız olarak nesnel habercilik yapmaya özen gösterir.

3- Sitemiz haber dilinde ve sunumunda ahlaki standartlara uymayı kendine ilke edinmiştir. 

4- Hakkaniyet ve dürüstlük temelinde içerik üreten Mepa News, tüm dini, etnik ve mezhepsel grupların güvendiği bir mecra olmayı gaye edinmiştir.

5- Mepa News, adaletli ve açık fikirli olmayı kurumsal bir değer olarak olarak görür ve çok sesli bir platform olmayı amaçlar. Bu bağlamda takipçilerinin görüşlerine ve çalışmalarına yayınlarında yer vermeyi sürdürür. 

6- Sesi bastırılan ve kısılan, dezenformasyon silahı ile kendini ifade etme imkanı bulamayan küresel aktörlere mikrofon uzatma amacı taşıyan Mepa News, dezavantajlı kesimlere karşı pozitif ayrımcı bir tutum sergiler.

7- Mepa News, neyi bilmediği konusunda dürüsttür. Aksi sabit olaylarla ilgili haberi düzeltmeyi, gerekirse haberi yayından kaldırmayı taahhüt eder.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.