Sayıştay: Yabancı ülkeler artık Türkiye'ye silah vermiyor

Sayıştay: Yabancı ülkeler artık Türkiye'ye silah vermiyor

Sayıştay, silah ve ham madde konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmak gerektiği uyarısında bulundu.

Sayıştay, silah ve ham madde konusunda dışa bağımlılıktan kurtulup, yerli üretime geçilmesi uyarısında bulundu. Raporda Batı ülkelerinin 15 Temmuz sonrası Türkiye'ye silah satışından imtina ettiğine vurgu yapıldı.


Sayıştay'ın Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) hakkında hazırladığı raporda darbe girişimi sonrası yabancı ülkelerin Türkiye'ye silah ve ham madde vermemeye başladığı, bunun da kurumu zora soktuğunu belirtti.

Sayıştay raporunda “Dış alımlarda önemli sapma meydana gelmiştir. Bunun en önemli nedenlerinden biri de bazı ülkelerin yaşanan gelişmeleri bahane ederek Türkiye'ye ham madde ve silah satmaktan imtina etmeleridir” denildi.

Özellikle Almanya'nın 15 Temmuz'u gerekçe göstererek Türkiye'ye silah satışını durdurduğu vurgulanan Sayıştay raporunda, bu ambargoların MKE'yi zor durumda bıraktığı da ifade edildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.