Hafter güçleri selin vurduğu Derne'de katliama mı hazırlanıyor?

Hafter güçleri selin vurduğu Derne'de katliama mı hazırlanıyor?

Libya'nın doğusunda selin binlerce cana mal olduğu Derne'de Halife Hafter'e bağlı güçlerin protestolar düzenleyen sivillere yönelik bir katliam hazırlığında olduğu öne sürüldü.

Libya'nın doğusundaki Derne şehrinde 10 Eylül'de meydana gelen seller binlerce kişinin canına mal oldu.

Sellerin ardından Derne halkı, bölgeyi yöneten Halife Hafter güçlerini ve Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi yönetimini protesto etmek için sokaklara döküldü.

Yerel halktan çok sayıda kişinin toplandığı protestolarda bölge yönetimi aleyhinde sloganlar atıldı.

Protestolardan rahatsız olan Halife Hafter güçlerinin bölgedeki eylemleri baskı ve şiddet kullanarak sona erdirme hazırlığında olduğu ifade edildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Derne'de telefon ve internet bağlantısı bugün öğle saatlerinde kesildi.

Buna paralel olarak bölgedeki yönetim şehirde bulunan yerli ve yabancı tüm gazetecilere bölgeyi terk etmeleri yönünde uyarıda bulundu.

Bölge kaynakları, Hafter güçlerinin Derne'deki protestoları daha fazla büyümeden şiddet kullanarak bastıracağı görüşünde.

Hafter güçlerinin protestoculara yönelik kapsamlı bir tutuklama ve katliam girişimi içerisinde girmesinden endişe ediliyor.

Bölgede bulunan gazetecilerden haber alınamaması da endişeleri artırıyor.

Hafter Derne'yi cihat yanlısı grupların şehirde bulunmasını gerekçe göstererek 2015-2019 yılları arasında kuşatmış, şehirde çok sayıda sivil Hafter güçlerinin saldırılarında yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.