Hafter Libya'da sahte para basıyor

Hafter Libya'da sahte para basıyor

Libya'nın doğusundaki Halife Hafter yönetiminin sahte para bastığı ifade edildi.

Libya'nın doğusundaki bölgeleri kontrol altında tutan "Libya Ulusal Ordusu" adlı oluşumun lideri Halife Hafter'in bölgede sahte para basmaya başladığı bildirildi.

Sahte para basımının Libya ekonomisini olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Libyalı kaynakların aktardığı bilgilere göre, Hafter'e bağlı unsurlar, Libya doğusundaki Bingazi'de kurdukları matbaada sahte 50 Libya dinarı basıyor.

Bölgeden aktarılan haberlere matbaanın amacı, Hafter'in ailesi tarafından karaborsadan dolar satın almak için kullanılan sahte 50 dinarlık banknotları basmak.

Sahte paraların piyasaya sürülmesi sebebiyle Libya'da dolar kurunun arttığı ve Libya parasının değer kaybettiği kaydeliliyor.

Geçtiğimiz hafta Libya Merkez Bankası, 50 dinarlık banknotun sahte bir versiyonunun bulunması nedeniyle bu banknotu tedavülden kaldırma kararını değerlendirdiğini açıklamıştı.

libya-dinar.jpeg

Sahte para basma makinelerinin Çin ve Rusya'dan bölgeye getirildiği değerlendiriliyor..

Trablus'taki Rus Büyükelçiliği ise sahte para basma olayıyla bağlantıları olduğu iddialarını reddediyor.

Daha önce de Rusya'da basılarak Libya'nın doğusuna gönderilen yüklü miktarda parayı taşıyan gemiler Akdeniz'de yakalanmıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.