Hamas: ABD körü körüne İsrail'i destekliyor

Hamas: ABD körü körüne İsrail'i destekliyor

Saldırıdan saatler sonra Tel Aviv'e giden Biden, Netanyahu ile bir araya gelmiş ve İsrail'i savunan açıklamalarda bulunmuştu.

Hamas, Gazze'de El Ehli Arab (El Mamedani) Hastanesi'ne düzenlenen saldırının arkasında Filistinli grupların olduğuna işaret eden ABD Başkanı Joe Biden'ı eleştirdi.

Reuters'ın aktardığına göre açıklamada, "ABD, körü körüne İsrail'i destekliyor" ifadeleri yer aldı.

Biden: Karşı takımın işi

Saldırıdan saatler sonra Tel Aviv'e giden Biden, Netanyahu ile bir araya gelmiş ve çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Biden, hastane saldırısı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Görünen kadarıyla hastaneye yapılan saldırıyı diğer takım düzenledi, siz (İsrail) değil. Ancak çok sayıda kişi emin değil" diye konuşmuştu. 

Biden, "Kendinizi savunmak için ihtiyaç duyduğunuz şeylere sahip olmanızı sağlayacağız. Ayrıca Hamas'ın tüm Filistin halkını temsil etmediğini ve onlara sadece acı getirdiğini de unutmamalıyız" diyerek ABD'nin İsrail'e desteğini yinelemişti.

ABD Başkanı Biden'ın bu yorumları İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatı da dahil olmak üzere her türlü saldırıya yeşil ışık yaktığını gösteriyor.

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum