"Hamas Batı Şeria'da Mahmud Abbas rejimine karşı darbe hazırlığında"

"Hamas Batı Şeria'da Mahmud Abbas rejimine karşı darbe hazırlığında"

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Batı Şeria'da Mahmud Abbas yönetimine karşı bir askeri darbe hazırlığı içerisinde olduğu ileri sürüldü.

Gazze Şeridi'ni yöneten ve Filistin'in en büyük hareketi olarak gösterilen Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Batı Şeria'daki faaliyetleri son dönemde artış gösteriyor.

Bu kapsamda hareketin, Batı Şeria'yı fiilen yöneten Mahmud Abbas rejimine karşı bir darbe hazırlığı içerisinde olduğu iddia ediliyor.

Filistinli gazeteci Halid Ebu Tuame'nin haberine göre, Abbas rejimine bağlı yetkililer, Hamas'ın bölgede artan faaliyetlerine dikkat çekti.

İsminin gizli kalması koşuluyla konuşan bir yetkili, Hamas'ın bölgede askeri faaliyetlerini artırdığını ifade ederek, "Hamas'ın 2007'de Gazze'de yaptığına benzer bir şeyi Batı Şeria'da da yapmaya çalışabileceğini" öne sürdü.

Hamas 2006 yılında düzenlenen Filistin seçimlerine kazanmasına rağmen Mahmud Abbas Hamas'ın yönetimi ele almasına yanaşmamış, bunun ardından çıkan çatışmalarla Hamas hareketi Gazze Şeridi'nin kontrolünü Abbas'ın liderlik ettiği El Fetih'ten ele geçirmişti.

Son dönemde Batı Şeria'da Abbas rejiminin silahlı kuvvetlerine mensup birçok Filistinlinin başta Hamas olmak üzere çeşitli Filistinli grupların saflarına katıldığı biliniyordu.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.