Hamas Gazze'de İsrail'in işgal ettiği bölgelerde yeniden organize oluyor

Hamas Gazze'de İsrail'in işgal ettiği bölgelerde yeniden organize oluyor

Hamas'ın İsrail saldırılarının ardından ağır tahribata uğrayan bölgelerde yeniden organize olmaya başladığı bildirildi.

Hamas, İsrail ordusu tarafından işgal edilen Gazze Şehri'ne kısmen geri döndü ve yeniden organize olmaya başladı.

Başta Gazze Şehri olmak üzere Gazze Şeridi kuzeyindeki bölgelerde tekrar organize olan Hamas'ın bölgede idari çalışmalar başlattığı ve bunun yanı sıra İsrail güçlerine de saldırılar düzenlediği ifade edildi.

İsrail basını da Hamas'ın bölgeye geri dönüşünü gündemine taşıdı.

Times of Israel "Gazze Şehri'nde Hamas'ın yeniden canlandığına dair işaretler görülüyor ve bu, İsrail'in harekatına rağmen Hamas'ın direncini vurguluyor." ifadelerine yer verdi.

Hamas'ın, İsrail'in Gazze Şehri'nin bulunduğu kuzey bölgesinden güçlerinin bir kısmını çekmesini fırsata çevirdiği kaydedildi.

Associated Press'e (AP) konuşan dört Gazze Şehri sakini, birçoğu İsrail saldırılarında yıkılmış ya da ağır hasar görmüş olan devlet daireleri ve polis merkezlerinin yakınında üniformalı ve sivil polis memurları gördüklerini söyledi.

AP'ye konuşan bir Hamas yetkilisi ise polis personelinin geri dönüşünün savaşın harap ettiği şehirde düzeni yeniden sağlamayı amaçladığını belirtti. Polis teşkilatının Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'ndan ayrı bir yapılanma olduğu biliniyor.

Adının açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkili, Hamas liderlerinin yağma gibi suçların önlenmesi için Kuzey Gazze'nin bazı bölgelerinde düzenin yeniden sağlanması için talimat verdiğini ifade etti.

Öte yandan Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları da Gazze Şehri ve çevresinde faaliyetlerini yeniden artırma arayışında. Kassam mensuplarının bölgedeki tünelleri kullandıkları ve İsrail saldırıları hafifledikten sonra yeniden organize oldukları kaydediliyor. Öte yandan Nuseyrat'tan Kassam savaşçılarının da İsrail güçlerine saldırılar düzenlemek üzere Gazze Şehri'ne yeniden sızdıkları iddialar arasında.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum