Hamas İran'ın 'Kasım Süleymani' iddiasını yalanladı

Hamas İran'ın 'Kasım Süleymani' iddiasını yalanladı

Hamas, İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif'in Aksa Tufanı Harekatı'na ilişkin söylemlerini yalanladı.

Hamas, İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif'in "Aksa Tufanı Harekatı'nın Süleymani'nin intikamı için gerçekleştirildiğine" ilişkin açıklamasını yalanladı.

Hamas tarafından yayınlanan açıklamada, İranlı generalin açıklamasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İslami Direniş Hareketi Hamas, İslam Devrimi Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif'in Aksa Tufanı Harekatı ve gerekçeleriyle ilgili söylediklerinin doğruluğunu reddeder.

Hamas, Aksa Tufanı'nın amaç ve nedenlerini defalarca vurgulamıştır ki bunların başında Mescid-i Aksa'yı tehdit eden tehlikeler gelmektedir.

Hamas ayrıca tüm Filistin direniş eylemlerinin işgalin varlığına, işgalin halkımıza ve mukaddesatımıza yönelik devam eden saldırganlığına tepki olarak gerçekleştiğini teyit eder."

İran'ın resmi haber ajanslarından ISNA'nın aktardığı habere göre, Tuğgeneral Şerif şu ifadeleri kullanmıştı

"Aksa Tufanı, General Süleymani'nin ABD ve Siyonistler tarafından uğradığı suikastın intikamlarından biriydi. Şüphesiz bu intikamlar farklı zaman ve mekanlarda sürecektir."

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum