Hamas lideri Heniye: Gazze ve Batı Şeria'yı kontrol edecek tek bir yönetim fikrine açığız

Hamas lideri Heniye: Gazze ve Batı Şeria'yı kontrol edecek tek bir yönetim fikrine açığız

Uluslararası alanda tanınan Filistin Yönetimi'nin gelecekteki rolü belirsizliğini koruyor.

Hamas lideri İsmail Heniye Salı günü yaptığı açıklamada, Gazze'yi ve işgal altındaki Batı Şeria'yı yönetecek tek bir Filistin yönetimi fikrine açık olduklarını söyledi.

Heniye televizyonda yayınlanan konuşmasında "Filistin'in ulusal meseleleriyle ilgili çok sayıda öneri aldık ve Batı Şeria ile Gazze için ulusal bir hükümet kurulması fikrine açığız" dedi.

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın partisi El Fetih ile şiddetli çatışmaların yaşandığı 2006 Filistin seçimlerinden bu yana Gazze Şeridi'ni kontrol ediyor.

Süreç içinde gruplar arasındaki uzlaşma girişimleri başarısızlıkla sonuçlanırken Abbas'ın Batı Şeria'daki Filistin Yönetimi başkanı olarak popülaritesi günden güne dibe vurdu.

Gazze'nin gelecekte nasıl yönetileceği konusu, İsrail'in yaklaşık üç aydır bölgeye yönelik devam eden saldırıları esnasında defalarca gündeme geldi.

Amerika Birleşik Devletleri Filistinlilerin savaş sonrası yönetimin bir parçası olması gerektiğini vurgularken, uluslararası alanda tanınan Filistin Yönetimi'nin gelecekteki rolü belirsizliğini koruyor.

Heniye'nin Al Jazeera tarafından yayınlanan konuşmasında Hamas lideri, çatışmalara ikinci bir olası ara verilmesi tartışmalarına da değindi.

Haniye daha fazla ayrıntı vermeden "Düşmanın esirleri ancak direniş tarafından belirlenen şartlarda serbest bırakılacak" dedi.

Gazze'de halen yaklaşık 129 İsrailli esirin bulunduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News, AFP

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.