Hamas, Mahmud Abbas'ın başbakan atama kararına tepki gösterdi

Hamas, Mahmud Abbas'ın başbakan atama kararına tepki gösterdi

Hamas, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın tek taraflı olarak başbakan atama kararına tepki gösterdi.

Hamas Cuma günü yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın tek taraflı olarak başbakan atama kararını eleştirdi.

Abbas geçtiğimiz gün Muhammed Mustafa'yı Filistin Başbakanı olarak atama kararı almıştı.

Açıklama Hamas, İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Ulusal Girişim Hareketi tarafından ortak olarak yayınlandı.

Kararın diğer Filistinli gruplara danışılmadan alındığını belirtilen açıklamada "Halkımıza ve ulusal davamıza zarar veren bu yaklaşımın sürdürülmesini reddettiğimizi ifade ediyoruz" denildi.

Açıklamada "Bireysel kararlar almak ve ulusal uzlaşı olmadan yeni bir hükümet kurmak gibi yüzeysel ve boş adımlar atmak sadece tek taraflılık politikasını güçlendirir ve bölünmeyi derinleştirir." ifadelerine yer verildi.

"Halihazırda Filistin davasının en büyük önceliğinin İsrail'in Gazze'deki suçlarına karşı çıkılması" ve "Batı Şeria ile Kudüs'teki ihlallerin önlenmesi" olduğu kaydedilen açıklama şöyle devam etti:

"Halkımız ve ulusal davamız uzlaşıya, birliğe ve Filistin halkının tüm bileşenlerinin katılımıyla özgür ve demokratik seçimler düzenlemeye hazırlanan ulusal bir liderliğin oluşturulmasına şiddetle ihtiyaç duymaktadır."

Açıklamada Mahmud Abbas yönetiminin attığı adımların "yaşadığı krizin derinliğini, gerçeklikten kopuşunu ve halkla arasındaki büyük uçurumu gösterdiği" dile getirildi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.