Harita | İsrail'in Gazze işgalinde son durum

Harita | İsrail'in Gazze işgalinde son durum

31 Ocak itibarıyla İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik işgalinde son durum ve yaklaşık kontrol alanları haritası.

İsrail Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ABD ve Batılı ülkelerin de desteğiyle tüm askeri gücünü kullanarak devam ediyor.

Gazze Şeridi'nin birçok bölgesinde İsrail ordusu ile Kassam Tugayları öncülüğündeki Filistinli gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalar Gazze Şeridi'nin orta ve güney kesimlerinde yoğunlaşmış durumda.

Gazze'nin kuzeyinde ise İsrail ordusu, saldırılarını tamamladığını ve askeri güçlerini kısmen bölgeden çektiğini açıkladı.

Bu bölgeler halen İsrail askeri kontrolünde olmakla beraber, İsrail askerlerinin bu alanlarda yoğun bir varlığı bulunmuyor. Söz konusu bölgeler hava ve karadan İsrail ordusunca gözetleniyor ve zaman zaman bombardımanlarla hedef alınıyor.

Öte yandan Kassam Tugayları tünelleri ve bina enkazlarını kullanarak bu bölgelerde İsrail güçlerine etkili saldırılar düzenlemeyi de sürdürüyor.

31 Ocak itibarıyla İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik işgalinde son durum ve yaklaşık kontrol alanları şu şekilde:

(Harita bölgedeki yaklaşık son durumu yansıtmaktadır. Kırmızıyla işaretlenen alanlar İsrail ordusunun varlık gösterdiği bölgeler olup, yer yer çatışma ve saldırıların sürdüğü bu alanlar tümüyle İsrail kontrolünde değildir. İsrail’in askeri varlığını azaltıp kısmen geri çekildiği bölgeler ise pembe renkle işaretlenmiştir.)

gazze-ocak-31.jpg

(Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayın.)

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.