Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, depremin bilançosunu açıkladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, depremin bilançosunu açıkladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonucu 7 bin 60 kişinin hayatını kaybettiğini, enkaz altından çıkan yaralı sayısının 17 bin olduğunu söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı can kaybı ve hasarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şu anda Hatay'ın yapı stokunun 343 bin civarında olduğunu, ağır hasarlı ve bir miktar yıkılmış bina sayısının 9 bin 234 ve 2 bin 744 enkazın bulunduğunu belirten Savaş, enkaz altından çıkan 17 bin yaralının bulunduğunu ve 7 bin 60 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

"Barınma sorunu öncelikli"

Savaş, şu anda en çok ihtiyaç duyulan şeyin kış şartlarında öncelikli olarak barınma sorunu olduğunu ifade ederek,"Barınma konusunda 1200 konteynerlık yer tespit ettik ve şu anda bu alanlarda çalışmalar sürüyor. 3000 civarı çadır kurduk. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı 2 gemi gönderiyor. Barınma, yemek, tuvalet gibi temel ihtiyaçların karşılandığı gemiler." dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş ayrıca "Bunun dışında da konteyner çadırlar kurulmaya devam ediyor. Hem belediyelerimiz, hem özel sektör hem kamu kuruluşlarımız tarafından burada kurulan aşevi sayımız 41 civarında. Yemek konusunda çok sıkıntımız kalmadı." diye konuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.