Hawaii yangınlarında ölü sayısı 93'e çıktı

Hawaii yangınlarında ölü sayısı 93'e çıktı

ABD'nin Hawaii eyaletinin en büyük adalarından olan Maui’de çıkan yangınlarda ölenlerin sayısının 93'e çıktığı bildirildi.

ABD'nin Hawaii eyaletinin en büyük adalarından olan Maui’de çıkan yangınlarda ölenlerin sayısı 93'e yükseldi. Alevler Kaanapali kasabasına yaklaşırken yeni tahliyeler başladı.

Hawaii Valisi Josh Green, ölü sayısının çok daha fazla artabileceğini söyledi.

Tahliye emri, yangının yok ettiği tarihi Lahaina kasabası sakinlerinin hasarı görmek üzere kısa bir süreliğine geri dönmelerine izin verilmesinden birkaç saat sonra uygulamaya konuldu.

Eyalet tarihinin en ölümcül doğal afetinde yüzlerce kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Yangından kaçarak Maui adasının farklı bölgelerine sığınan yüzlerce kişi de barınaklarda kalıyor.

Vali Green, önceliklerinin hayatta kalan insanlara gereken bakımın sağlanması olduğunu, daha sonra yeniden inşa sürecinin başlatılacağını ifade etti.

Yetkililerin bölge sakinlerini yeterince hızlı uyarıp uyarmadığına dair soru işaretleri artarken, Hawaii Başsavcısı orman yangınlarına nasıl müdahale edildiğine ilişkin "kapsamlı bir inceleme" başlatıldığını duyurdu.

Maui Polis Departmanı Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Kaanapali'nin tahliyesinin devam ettiğini, önceliklerinin "toplumun ve acil müdahale ekiplerinin güvenliğini sağlamak" olduğunu söyledi.

Eyalet yetkilileri, alevlerin bu hafta başında hızla ilerleyerek kasabanın büyük bir bölümünü yerle bir etmesinden bu yana ilk kez Cuma günü Lahaina'yı bölge sakinlerine yeniden açtı.

Kaynak: BBC Türkçe

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.