Hollanda'da seçimleri İslam karşıtı Wilders kazandı

Hollanda'da seçimleri İslam karşıtı Wilders kazandı

Hollanda’da bugün yapılan erken genel seçimde sandık çıkış anket sonuçlarına göre Geert Wilders’in lideri olduğu aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) ilk sırada.

Hollanda'da yapılan seçimlerde yerel saatle 21:00’de oy verme işlemi sona erdi.

Ipos sandık çıkışı anketlerine göre aşırı sağcı Geert Wilders’in lideri olduğu Özgürlük Partisi 17 olan sandalye sayısını 35'e çıkarıyor.

Frans Timmermans'ın liderliğini yaptığı sol ittifak ise 26 sandalyeyle ikinci sırada yer alıyor.

Bu ankete göre Dilan Yeşilgöz liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi ise 11 koltuk kaybederek, 23 milletvekili ile 3. oluyor.

Sandık çıkış anketlerinin açıklanmasının ardından taraftarlarına konuşan Wilders, artık partilerinin göz ardı edilemeyeceğini vurgulayarak koalisyon için diğer partilere çağrıda bulundu.  

Lahey'de coşkulu kalabalığa seslenen Wilders, "Hollandalılar, ülkelerini geri alabileceğini ve bizim de sığınmacılar ve göç tsunamisini azaltılmasını sağlayacağımızı umuyor" dedi.

Kesin seçim sonuçlarının sandık çıkış anketleri gibi olması durumunda koalisyon hükümeti kurulabilmesi için en az dört partinin bir araya gelmesi gerekecek.

Ancak seçim sürecinde siyasi partilerin yaptıkları açıklamalar koalisyon hükümeti kurulmasının zor olacağını işaret ediyor.

Kaynak: Euronews

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.