HTŞ'den Muhammed Mursi için taziye

HTŞ'den Muhammed Mursi için taziye

Suriye'de faaliyet gösteren muhalif gruplardan HTŞ'nin liderlerinden Ebu Abdullah el Şami, dün hayatını kaybeden Muhammed Mursi için taziye yayınladı.

Suriye'de faaliyet gösteren muhalif gruplardan Tahrir el Şam Heyeti'nin (HTŞ) liderlerinden Ebu Abdullah el Şami, dün hayatını kaybeden Muhammed Mursi için taziye yayınladı.

HTŞ şeri heyet lideri El Şami yaptığı açıklamada "Allah mazlum bir esir olarak ömrünü tamamlayan Dr. Muhammed Mursi'ye rahmet etsin, katillerine bu dünyada ve ahirette lanet etsin." ifadesini kullandı.

HTŞ genel merkezinden taziye

Tahrir el Şam Heyeti genel merkezi de Muhammed Mursi'nin ölümü dolayısıyla bir taziye mesajı yayınladı. Mesajda Mursi'den, "Ümmet, kölelik zilleti ile hür hayatı tercih edenleri ayrıştıran tarihî süreçlerden geçmektedir. Bu süreç, Arap Baharı devrimleri ve onurlu halkların hançeresinden boşalan sloganlarla başlamıştır. Bazen köklerin solmaya yüz tuttuğu, bazen darbe girişimlerinin ardından devrim ruhunun yeniden canlandığı, bazen de tutuklu ve esirlerden sabırlı, sebatkâr mücahit kahramanların, ümmetin onurunun iadesi ve kurtuluşu için canını ve değerli her şeyi kurban eden fedakârların eliyle mola verildiği aşamalardır bunlar.

İşte bu sebatkârlardan, fedakârlardan biri de hürriyet hattını tercih eden Dr. Muhammed Mursî’dir.  (Allah ona rahmet etsin!)  Karşı devrimcilerin darbesinin karşısında durarak hayatıyla bedel ödemiştir. O sabretti, mazlum olarak ecrini Allah’tan bekleyerek Rabbiyle buluşuncaya kadar eğilmedi, titremedi." ifadeleriyle bahsedildi.

taziye.jpg

HTŞ genel merkezi tarafından yayınlanan taziye mesajı

Mısır devlet televizyonu, yargılandığı casusluk davası kapsamında yapılan duruşmada yere yığıldıktan kısa süre sonra hayatını kaybeden eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ölüm nedenini kalp krizi olarak açıklamıştı.

Mısır’ın seçim yoluyla göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı olarak bilinen Mursi, 2013’ün Temmuz ayında askeri darbeyle devrildiğinden bu yana cezaevindeydi. Mursi’nin söz konusu duruşmada hakim karşısında konuşmaya başladıktan beş dakika kadar sonra baygınlık geçirdiği, hastaneye kaldırıldıktan kısa süre sonra da hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.