Husiler Kızıldeniz'de bir gemiyi daha hedef aldı

Husiler Kızıldeniz'de bir gemiyi daha hedef aldı

Kızıldeniz'de saldırıya uğrayan gemide yangın çıktığı belirtilirken gemideki herhangi bir mürettebatın yaralanıp yaralanmadığı netlik kazanmadı.

ABD'li bir yetkili, Liberya bandıralı bir kargo gemisinin Yemen'den fırlatılan bir füze veya insansız hava aracı isabet etmesinin ardından Cuma günü Kızıldeniz'de alev aldığını açıkladı.

Al Jasrah isimli gemiye yönelik saldırı, son günlerde Kızıldeniz ve stratejik Bab el Mandeb Boğazı'ndaki gemilere yönelik bir dizi füze saldırısının sorumluluğunu üstlenen Yemen'deki İran destekli Husilerinin eylemlerinin daha da tırmandığını gösteriyor.

Husiler saldırının sorumluluğunu henüz üstlenmiş değil.

Al Jasrah gemisi saldırı hakkında hemen yorum yapmayı reddeden Almanya merkezli nakliyeci Hapag Lloyd tarafından işletiliyor.

Bir insansız hava aracı ya da füzeyle gerçekleştirilmiş olabilecek saldırıda gemideki mürettebattan herhangi birinin yaralanıp yaralanmadığı da henüz netlik kazanmadı.

Yemen'deki İran destekli Husiler İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ettiği sürece Kızıldeniz'den geçen ticari gemileri hedef alacağını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum