"Husiler yanlışlıkla Rus petrolü taşıyan tankeri hedef aldı"

"Husiler yanlışlıkla Rus petrolü taşıyan tankeri hedef aldı"

ABD ve İngiltere geçtiğimiz gün Kızıldeniz'deki gemilere saldırdığı için Husilere bir dizi hava saldırısı düzenlemişti.

İngiliz deniz güvenlik firması Ambrey, Husilerin Cuma günü Yemen açıklarında gerçekleştirdikleri füze saldırısında yanlışlıkla Rus petrolü taşıyan bir tankeri hedef aldıklarını bildirdi.

İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO) kuruluşu, Yemen'in liman kenti Aden'in 90 deniz mili güneydoğusunda bir füze atıldığı ihbarı aldıklarını söyledi.

"Kaptan, 400-500 metre uzaklıkta suya düşen bir füze olduğunu ve üç küçük tekne tarafından takip edildiklerini bildirdi" denilen UKMTO tavsiye notunda, herhangi bir yaralanma ya da hasar olmadığı kaydedildi.

Ambrey şunları ifade etti: "Bu, Rus petrolü taşırken Husiler tarafından yanlışlıkla hedef alınan ikinci tanker oldu."

Yemen'in büyük bölümünü kontrol eden İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek amacıyla 19 Kasım'dan bu yana Kızıldeniz'deki Batılı ticari gemileri füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef alıyor.

ABD ve İngiltere Perşembe'yi takip eden gece boyunca Yemen'deki birçok noktaya havadan ve denizden saldırılar düzenledi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.