Husiler Yemen açıklarında Norveç bandıralı bir gemiyi vurdu

Husiler Yemen açıklarında Norveç bandıralı bir gemiyi vurdu

144 metre uzunluğundaki Strinda isimli tanker gemi Süveyş Kanalı'na doğru yol alırken hedef oldu.

ABD Merkez Komutanlığı, İran destekli Husiler tarafından fırlatılan bir füzenin Salı günü Yemen açıklarında Norveç bandıralı bir tankere isabet ederek yangına yol açtığını ve olayda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

CENTCOM, X'te yaptığı paylaşımda Strinda'nın "gemide yangına neden olan bir hasar bildirdiğini, ancak şu anda herhangi bir can kaybı olmadığını" söyledi ve bir ABD Donanma destroyerinin geminin imdat çağrısını duyduğunu ve yardım ettiğini ekledi.

Kimyasal madde tankeri Yemen ile kuzeydoğu Afrika arasındaki Bab El Mendeb boğazından geçerken gece vakti saldırıya uğradı. Boğaz, Süveyş Kanalı'na giden önemli bir güzergâh olan Kızıldeniz'e açılıyor.

Saldırı, füze ve insansız hava aracı saldırılarıyla kıyı açıklarındaki gemileri giderek daha fazla hedef alan Yemen'deki Husilerin en son hamlesi oldu.

Kızıldeniz'de devriye gezen ABD savaş gemileri, Husilerin Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere destek amacıyla saldırılara başlamasından bu yana Husi füzelerini ve insansız hava araçlarını birkaç kez düşürdü.

Husiler 19 Kasım'da Galaxy Leader adlı ticari bir otomobil gemisini ele geçirerek Yemen'deki Hudeyde limanına zorla götürdü ve el koydu.

144 metre uzunluğunda bir tanker olan Strinda 2006 yılında üretilmişti ve saldırı sırasında Süveyş Kanalı'na doğru yol alıyordu.

Geminin sahibinin, merkezi Norveç'in Bergen kentinde bulunan Mowinckel Chemical Tankers şirketi olduğu ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.